sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Jehovan todistajien sokkeloissa

Uneksittu 22. marraskuuta 2014:
Olen tyttöystäväni kanssa lapsuudenkodissani Jyväskylässä. Ulkoa kuuluu äänekästä musiikkia. Menen ikkunaan ja näen, kuinka Jehovan todistajien torvisoittokunta tulee ulos Keljon kirkosta, nousee ylös kotikadullemme ja lähtee kulkemaan katua pitkin. Kulkueen johtaja tarjoaa vastaantulijoille Jehovan todistajien esitteitä, mutta vanha pariskunta kieltäytyy niistä.
Lähdemme ulos, minä menen kirkolle. Se ei enää toimi kirkkona, vaan siinä on Jehovan todistajien kirpputori. Ikkunoissa mainostetaan kirjoja hintaan 0 euroa, ”omalla omistuskirjoituksellasi”. Naureskelen tälle ilmaisulle. 
Hiivin kirkon sisään. Se on tyystin erilainen kuin todellisuudessa, ja hyvin sokkeloinen. Menen alas ja ylös portaita, joissa ei ole lainkaan kaiteita. Ihmettelen, onko aikoinaan voitu rakentaa näin vaaralliset portaat. 
En löydä tietä takaisin ulko-ovelle, vaan päädyn käytävään, joka näyttää umpikujalta, mutta josta aukeaa jonkinlainen salaovi kirkon pihalle, kellotornin juurelle. Lähden takaisin kotitalolle, mutta huomaan vielä, että kirkon pihalle ja seinustalle on ilmestynyt useita hautoja, joita siellä ei ole ennen ollut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti