lauantai 5. maaliskuuta 2016

Taitopyöräilyä Nokialla

Uneksittu 5. maaliskuuta 2016:

Kyyditän tyttöystävääni pyörän tarakalla. Pyöräilemme jonkin kaupungin laidalla alueella, jossa on paljon teitä ja liikenneympyröitä, mutta ei juurikaan rakennuksia. On joulupäivä, joten liikennettä on hyvin vähän, mutta samasta syystä katuja ja pyöräteitä ei ole aurattu, mikä tekee pyöräilystä paikoin vaikeaa. Eräässä risteyksessä tyttöystäväni kehottaa minua kääntymään takaisin, koska tarkoitus on mennä Vihnusjärven rannalla sijaitsevaan vanhainkotiin – hänen mummonsa on tiettävästi siellä. Vasta maininta Vihnusjärvestä osoittaa, että olemme Nokialla; tähän asti olen kuvitellut, että olemme kenties jossain Jyväskylän laitamilla.

Risteyksessä näemme nuoren pojan, joka on hänkin liikkeellä pyörällä. Poika odottaa valon vaihtumista vihreäksi, vaikka muuta liikennettä ei ole. Valon vaihduttua hän pyöräilee hienosti temppuillen, pakittaen etupyörä korkealla ilmassa. Ymmärrän hänen pyörätemppunsa olevan eräänlainen versiointi Kari Peitsamon biisistä Nokia-rock. Pojan mentyä päätän itsekin harrastaa temppupyöräilyä: ajan siten, että polkupyörä on lähes pystysuorassa. Jotenkin tyttöystäväni onnistuu pysyttelemään tarakalla.

Ajan vanhainkodille. Sen pihaakaan ei ole aurattu, ja lunta on yli puoli metriä. Ryhdyn kolaamaan kävelyväylää ulko-ovelle hieman hankalasti pulkan avulla. Hangen pinnalla on keltaisia nuolia, jotka osoittavat ovelle johtavaa reittiä. Ulko-ovella olisi lumilapio ja kola, mutta niiden luo päästäkseen olisi kahlattava syvässä hangessa. Tyttöystäväni käveleekin vieressäni syvässä hangessa, vaikka hän voisi seurata tekemääni uraa pitkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti