keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Leuanvetoa ja erotiikkaa Sodankylässä, kulttuurihistoriaa Jyväskylässä

Uneksittu 15. tammikuuta 2010:

Matkustan yöbussilla Lappiin. Tienristeyksen kohdalla painan stop-nappia. Pelkään, että en ole painanut tarpeeksi ajoissa ja että bussi ei pysähtyisi, mutta kuljettaja käskee olemaan huoleti. Bussi kääntyy päätieltä sivutielle, joka nousee jyrkästi yhä ylemmäs ja ylemmäs tunturiin. Sitten näkyviin tulee muutamia rakennuksia ja niiden ympärillä huomattava määrä retkitelttoja. Ymmärrän, että saavumme Sodankylään, jossa on menossa elokuvajuhlat.

Bussin pysähtyessä ryhdyn etsimään takkiani, mutta en löydä sitä mistään. Takapenkiltä löydän ainoastaan jonkun matkustajan sinne unohtaman muovikassin täynnä avaamattomia viinapulloja. Minulla on ylläni vain t-paita ja ulkona on koleaa. Koitan kysellä ihmisiltä, onko lähistöllä jotain kauppaa, jossa voisin käydä vaateostoksilla, mutta minulle kerrotaan, ettei näillä seuduilla ole enää ainoatakaan kauppaa jäljellä.

Sitten tapaan espanjalaisen tuttavani, joka asuu ilmeisesti vanhassa puutalossa Sodankylässä. Vedän leukoja hänen kämppänsä portaikossa hankalasti siten, että keskivartaloni hankautuu koko ajan seinää vasten. Paikalle ilmaantuu myös amerikkalainen vaalea nainen, joka tulee suutelemaan minua ahnaasti. Hän koskettelee penistäni ja kiihotun.

Nainen on menossa elokuvaesitykseen, jossa yleisö on alasti, ja kaikki sivelevät ihonsa fosforimaalilla, joka sitten hehkuu pimeässä. Nainen sanoo palaavansa luokseni elokuvan jälkeen. Sanon odottavani häntä, mutta päätän sitten lähteä itsekin elokuvaan.

Sitten maisema vaihtuu Jyväskylän Älylään. On kaunis kesäpäivä. Joukko ihmisiä kävelee kaupungista poispäin, edelleen muka elokuvaesitykseen menossa. Ystäväni kävelee vierelläni ja luennoi Älylän historiasta. Se on minusta miellyttävää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti