maanantai 11. elokuuta 2014

Suorien kulmien Espanja

Uneksittu 11. elokuuta 2012: [Kokonaan espanjankielinen uni]

Kuljen rinkka selässä ilmeisesti jossakin Espanjassa. Maisema on hyvin avointa ja ilmeisen keinotekoista: siinä on vain teräviä kulmia ja suoria, tasaisia pintoja, ja maan pinnassa kulkee useassa paikoin erilaisia metalliverkkoja ja -kiskoja. Tulen paikkaan, jossa maantie sukeltaa vuoren sisään tunneliin. Tunnelin suuaukon lähellä on tietulli. Tullauspisteen naispuolinen virkailija sanoo minulle, etten voi kulkea kävellen tunnelin läpi. Kerron, etten aiokaan käyttää tunnelia, vaan haluaisin vain nousta vuoren rinnettä ylös. Haeskelen espanjan sanoja ja aprikoin muun muassa querer-verbin erilaisten kohteliaisuusmuotojen (queria, quisiera) välillä. Nainen ei oikein haluaisi päästää minua nousemaan rinteeseen, mutta ei lopulta kielläkään minua siitä.

Lähden ylös rinnettä, mutta huomaan sen pian aivan liian jyrkäksi. Rinteestä käsin näen, kuinka tunnelista ajaa ulos kurpitsalastilla oleva kuorma-auto, joka kaatuu mutkassa ja kurpitsat leviävät pientareelle. Paikalle tulee apuun kaksi miestä, jotka nostavat kuorma-auton kevyesti ilmaan ja kantavat sen sivuun kuin kantaisivat paareja.

Palaan alas ja lähden kulkemaan rinteen juurella. Kohta eksyn keskelle aluetta, joka on kuin yhdistelmä oikeaa golfkenttää ja minigolfrataa. Pelaajat kulkevat kentällä vauhdikkaasti ja lyövät isokokoisia palloja aina juostessaan. Olen jäädä jalkoihin ja pyytelen anteeksi. Sen jälkeen tulen ilmeisesti jonkin hotellin piha-alueelle takakautta. Täälläkin maata peittää laaja metallinen ristikko.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti